AVB verzekering

Als u weet dat een AVP verzekering staat voor Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren, dan weet u waarschijnlijk al waar een AVB verzekering voor staat. AVB staat voor Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven. In grote lijnen gelden hiervoor eigenlijk dezelfde regels als voor de AVP verzekering.

Binnen de AVB verzekering zijn er 2 vormen die er samen voor zorgen dat de AVB verzekering compleet is. Dat zijn namelijk de beroepsaansprakelijkheid en de bedrijfsaansprakelijkheid. Als er door het bedrijf schade wordt berokkent aan tastbare zaken als spullen en personen, dan valt dit onder de bedrijfsaansprakelijkheid. Maar, als het gaat om een schade die voortkomt uit een beroepsmatige activiteit, dan zal deze schade vallen onder de beroepsaansprakelijkheid.

Het klinkt allemaal een beetje ingewikkeld en ergens is het dat ook wel, aangezien er schades kunnen voorvallen die moeilijk te plaatsen zijn in 1 van de 2 takken van de AVB verzekering. Gelukkig hoeft u dit niet zelf uit te zoeken. Dit is een klus voor de verzekeraar.

Bent u werkzaam als ZZP’er? Dan kan het ook handig zijn om een AVB verzekering te hebben. Het is ook afhankelijk van de werkzaamheden die u doet. U zou dit het beste kunnen voorleggen aan een verzekeringsadviseur. Zij kunnen u vaak uitstekend voorlichten over de risico’s die u loopt met uw werkzaamheden en of u genoeg hebt aan alleen een AVP verzekering of dat u ook een AVB verzekering nodig heeft.

Vorig artikel:

Volgend artikel: