Rechtsbijstand

Een goede aanvulling op een AVP verzekering is de verzekering voor rechtsbijstand. In principe hebben ze veel met elkaar gemeen. Alleen gaat het bij een AVP verzekering vaak om materiële schade, waar het bij rechtsbijstand kan gaan om emotionele schade.

Wat is het doel van een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering heeft als doel dat u geschillen kunt oplossen met anderen. Dit kunnen uw buren zijn, maar ook uw werkgever. Procedures die worden gestart zijn vaak erg duur, maar wanneer u verzekerd bent voor rechtsbijstand kunt u deze kosten allemaal verhalen bij uw verzekering.

Ook een rechtsbijstandverzekering is in wezen een onmisbare verzekering. Alhoewel u zelf kunt beslissen of u er een afsluit of niet kan ook deze verzekering zeer goed van pas komen. Een goed voorbeeld is wanneer u onterecht wordt ontslagen door uw werkgever. U krijgt dan via uw rechtsbijstand een jurist toegewezen die u zal helpen de zaak te winnen door te kijken naar waar u werkgever steken heeft laten vallen.

Zaken zoals bovenstaand voorbeeld zijn ontzettend duur als u dit uit eigen zak moet betalen. Wat denkt u wat een jurist kost als u er een nodig heeft? Over de kosten hoeft u zich met rechtsbijstand geen zorgen te maken. Voor de rechtsbijstandverzekering geldt, net als bij de AVP verzekering, dat de premie relatief laag is. Dit zorgt ervoor dat een dergelijke verzekering toegankelijk is voor iedereen.

Vorig artikel:

Volgend artikel: