U kunt zich bedenken

Het mooie van een dergelijke verzekering als de AVP verzekering is dat u niet direct aan de verzekering vast zit als u deze heeft afgesloten. Dat wil zeggen, als u naderhand vindt dat u toch niet de juiste beslissing heeft genomen wat betreft verzekeraar heeft u een bedenkperiode waarin u de verzekering kosteloos kunt annuleren. De bedenkperiode bedraagt om precies te zijn 14 dagen.

De bedenkperiode van 14 dagen is niet bedacht door de verzekeraars, maar dit is zo bepaald door de wet. Hiermee kan dus voorkomen worden dat u de verkeerde beslissing maakt en vervolgens voor bijvoorbeeld een jaar vast zit aan een verzekering. Natuurlijk is het daarom ook goed om eerst te kijken naar de voorwaarden van de verzekeraars alvorens u beslist om over te gaan tot het afsluiten van een AVP verzekering.

In tegenstelling tot vele andere verzekeringen lopen de voorwaarden in grote lijnen wel gelijk tussen de verzekeraars. Toch kan het nooit kwaad om de polisvoorwaarden is door te nemen. U heeft altijd toegang tot de voorwaarden van de diverse verzekeraars van de AVP verzekering via de website van de desbetreffende verzekeraar. U kunt deze dan direct openen en doorlezen en zo zien of er ergens nog dingen staan vermeld die handig zijn voor u om te weten.

Vorig artikel:

Volgend artikel: